Kuinka ottaa uusi Graphisoft-tiliin pohjautuva pilvipohjainen BIMx Pro -lisensointi käyttöön?

Aiemmin jotkut BIMx-mobiiliversioiden toiminnot olivat käytössä BIMx Pro (apps) -tilauksen tai BIMcloudin kautta. Useimmat niistä ovat nyt vakiona mukana mobiiliversioissa.

Aiemmat Pro-toiminnot, jotka ovat nyt vakiona käytössä iOS- ja Android-alustoilla:

Uudet Pro-toiminnot, jotka sisältävät yhteistyö-ominaisuuksia:

• Ongelmien luominen (iOS) - käytössä BIMx Pro -lisenssillä tai tiimityöprojekteissa liittymällä BIMcloudiin
  • BIMx-varustaminen laajennuksilla (iOS ja Android) - käytössä BIMx Pro -lisenssillä
  • Integroitu viestintä (iOS ja Android) - käytössä tiimityöprojekteissa liittymällä BIMcloudiin

Pro-toiminnot ovat käytössä, kun mobiililaitteessa on kirjauduttu Graphisoft-tilille ja käyttäjätunnukselle on osoitettu BIMx Pro -lisenssi – jopa useilla laitteilla ja alustoilla. Myös offline-käyttö on mahdollista seitsemän päivän ajan viimeisestä verkkoyhteydestä.

Miten Pro-ominaisuudet saa käyttöön

BIMx Pro on automaattisesti asetettu:

• Tilauspohjaisen Archicad-lisenssin käyttäjille (Tilaukset sisältävät BIMx Pro:n)
  • Yritystilin ylläpitäjälle, riippumatta ei-tilauspohjaisesta lisenssityypistä

Muissa lisenssityypeissä, kuten Archicad-suojausmoduleissa ja Archicad-verkkosuojausmoduleissa, ovat käytössä itsenäiset BIMx Pro -pilvilisenssit, ja ylläpitäjä voi osoittaa ne käyttäjille.

Yritystilin ylläpitäjän tai sopimusvastaavan täytyy vain asettaa BIMx Pro -lisenssi tai tilaus Graphisoft-tilille, yritystilin lisenssinhallinnassa. BIMx tunnistaa lisenssin automaattisesti kahden tunnin kuluessa tai heti uudelleenkirjauduttaessa BIMx:n. Yrityksellä on BIMx-lisenssejä, jos sillä on vähintään yksi seuraavista:

• Palvelusopimustilauksia:
    • Archicad-ylläpitosopimus
    • Graphisoft Forward -sopimus
  • Tilaus/tilauksia:
    • Archicad
    • Archicad Collaborate
    • BIMcloud (on-premises)
    • DDScad Electrical Collaborate

Esimerkki: jos yritys omistaa kaksi ylläpitosopimuksessa olevaa Archicad-suojausmodulia, yritystilin ylläpitäjä näkee kaksi BIMx Pro -pilvilisenssiä lisenssienhallintaportaalissa. Ne voidaan osoittaa tilin käyttäjille osoittamalla "Vaihda määrityksen vastaanottaja":

Muita esimerkkejä yrityksen lisenssikokoonpanoista:

• Kolmen kappaleen kelluva verkkosuojausmoduli (laitteistoavain) ja 3 BIMcloud (On-premises) käyttäjälisenssiä sisältää yhteensä kuusi kappaletta BIMx Pro -pilvilisenssejä.
  • 5 kappaletta Archicad Collaborate -tilauksia sisältää 5 kappaletta BIMx Pro -lisenssejä, jotka osoitetaan "Archicad Collaborate" -pilvilisenssillä.