BIMcloud SaaS laitevaatimuksista

Graphisoftin BIMcloud SaaS -tiimityöpalvelu skaalaa eli optimoi automaattisesti asiakkaan projektien käyttämien fyysisten pilvipalvelinlaitteiden tehon vastaamaan tarvetta. Tämän vuoksi oleellisin suorituskykyvaatimus, johon vieläpä asiakkaan sijainti ja ympäristö vaikuttavat, on käytetyn verkkoyhteyden nopeus.

Graphisoftin laite- ja ympäristövaatimukset

Kuvassa maaksi on valittu Suomi, jolloin tulee näkyviin että suomalaisen asiakkaan käyttöönsä hankkiman BIMcloud -palvelun sijainti on Googlen Haminassa sijaitseva palvelinkeskus. Suositeltava verkkoyhteys on vähintään 50 Mbps sekä lataukselle nettiin että netistä (upload/download), kunkin yhtäaikaisen käyttäjän työasemalta. Kotilaajakaistan käytössä jo tyypillisellä 100 Mbps-yhteydellä voi siten palvella kahta tiimityön käyttäjää, mikäli käyttöpaikassa ei ole muita yhtäaikaisesti internet-yhteyttä jakavia. Luonnollisesti yrityskäytössä nopeammat kuitupohjaiset yhteydet ovat suositeltavia. Internetpalveluntarjoajat kertovat mielellään enemmän vaihtoehtojen sisällöistä ja saatavuudesta.

Miten latenssin lähimpään Google-palvelimeen voi tarkistaa?

Sivun GCPing.com-linkin avulla voi nähdä latenssin eli tiedonsiirtoviiveen omalta laitteeltaan eri puolilla maailmaa sijaitseviin Google-palvelimiin. BIMcloud SaaS-palvelu valitsee asiakkaalle optimaalisen palvelinsalin luonnollisesti sekä sijainnin että nopeuden perusteella. Mikäli samaa tai samoja tiimityöprojekteja tehdään useista maista, kannattaa asiakkaan tietoisesti valita, mistä sijainnista BIMcloud-palvelun hankkii.

Miten verkkoyhteyden tilannekohtaisen nopeuden voi tarkistaa?

Internetpalveluntarjoajilla on useita erilaisia verkkosivuja, kuten:

https://www.dna.fi/liittymat-ja-palvelut/netti/nopeustesti

https://www.speedtest.net

Vinkkejä tarkkojen tulosten saamiseksi

• Käytä laitetta ja verkkoa, jossa teet tai aiot tehdä tiimityötä
  • Varmista että Wi-Fi- tai lähiverkkoyhteytesi on hyvä
  • Langallinen yhteys on suositeltava
  • Pysäytä mahdolliset lataukset ja/tai tiedostonjaot tai synkronoinnit yksityisiin pilvitiedostopalvelimiin.
  • Sulje muut selainvälilehdet tai (videon ja musiikin) striimauspalvelut.