Archicadin ohjelmistopohjaisen lisenssin käyttöönotto

Näin otat käyttöön ensimmäisen ohjelmistopohjaisen Archicad-lisenssin ja luot yrityksen GSID-tilin.

• Käynnistä Archicadin mukana koneellesi asentunut License Manager Tool. Ellei sitä ole vielä asennettu, lataa se: http://www.graphisoft.com/downloads/licensing
  • Kirjaudu sisään License Manager Tooliin päästäksesi hallitsemaan uutta ohjelmistopohjaista lisenssiä yrityksen tilin kautta. Vaikka käytössä olisi fyysinen USB-lisenssi eli suojausmoduli, tulee yrityksen tili ottaa käyttöön. Sinne tulee kutsua käyttäjä eli ylläpitää jäsenluetteloa, ja sieltä voi tarkistaa lisenssien tilan ja osoittaa ohjelmistopohjaisia lisenssejä käyttäjille. Lisäksi BIMx Transfer Site-mallinjakosivusto ja muita Graphisoftin palveluja avautuu yrityksen käyttäjille.

• Kirjaudu Sign in -kohdasta. Huomaa, että kohdassa Available näkyy tilanteesta riippuen erilaisia lisenssejä ja niiden hallintavaihtoehtoja. Seuraavassa kuvassa on valittuna (sinisellä korostettuna) ohjelmistopohjainen lisenssi, joka on versiossa 20 ja ajan tasalla. Tiedot näkyvät kohdassa Content of Selected Key. Ylemmillä riveillä näkyy ensimmäisenä CodeMeter ja sitten WibuKey(vanhempi versio) -suojausmodulit, joista Codemeter pyytää päivitystä.

• Jos sinulla on Graphisoft ID (lyhyemmin GSID), käytä tunnusta kirjautuaksesi sisään. Ellei tunnusta ole vielä luotu, eli sähköpostiosoitetta ei ole rekisteröity, paina Sign Up. Huomaa, että yksi henkilökohtainen sähköpostiosoite voi olla liitetty vain yhteen yritystiliin. On suositeltavaa käyttää yrityksen sähköpostiosoitetta.

• Seuraavaksi pyydetään syöttämään Autentikointiavain, joka on toimitettu lisenssin mukana. Autentikointi yhdistää yrityksen, käyttäjän GSID:n ja lisenssin.

• Jos olet ensimmäinen, joka käyttää Autentikointiavainta, ilmestyy ikkuna Luo yritystili (Create Company Account).

• Paina Accept asettuaksesi ylläpitäjäksi (Admin), joka hallinnoi yrityksen tiliä. Ylläpitäjän velvollisuus on jaella lisenssejä ja ylläpitää jäsenluetteloa. Ylläpitäjä saa ilmoituksen sähköpostiin, jos joku työntekijöistä haluaa liittyä yrityksen tilin jäseneksi. Liittymispyynnön, joka on kertaluontoinen, voi lähettää Archicad-Ohje -valikon kohdasta Lisenssitiedot.

• Jos Join Company Account -ikkuna ilmestyy syötettyäsi Autentikointiavaimen, on yrityksen tili jo olemassa.

• Paina Join Account, jolloin ylläpitäjä saa liittymispyyntösi sähköpostiinsa.

• Kun olet luonut yrityksen tilin tai liittynyt siihen, kirjaudu sisään License Manager Toolilla. Jos olet jäsen, voit ladata tietokoneellesi ohjelmistopohjaisia lisenssejä, joihin ylläpitäjä on myöntänyt sinulle käyttöoikeudet. Ylläpitäjä näkee kaikki lisenssit ja niihin liittyvät päivitystarpeet joko License Manager Toolissa tai/ja yritystilillä (selaimessa).

• Uudet ohjelmistopohjaiset lisenssit päätyvät aina suoraan asiakkaan yritystilin lisenssivarastoon (Company License Pool) – ja ovat sieltä oletuksena ylläpitäjän oikeuksin jaettavissa. Valikosta Available for voi asettaa kunkin lisenssin käyttöoikeuden joko vain ylläpitäjälle (Admin), kaikille jäsenille (Everyone) tai tietylle jäsenelle.

• Jos käytössä on tietokoneen USB-porttiin kytkettäviä WibuKey- tai CodeMeter-lisenssejä, myös ne näkyvät yrityksen tilin lisenssivarastossa. Kaikki yrityksen Graphisoft-lisenssit näkyvät yhdessä paikassa (vasemmalla ohjelmistopohjaiset eli Sofware Keys ja oikealla suojausmodulit eli Hardware Keys).

Alkuperäinen ohje löytyy tästä linkistä.