Graphisoft Yritystilin käyttäjien hallinta

Yritystilin ylläpitäjä, joka toimii Archicad-ohjelman pääkäyttäjä-roolissa, vastaa tilin jäsenten hallinnasta. Hänen oletetaan ottavan ohjelmisto ja sen päivitykset ensimmäisenä käyttöön yrityksessä, eli käytännössä hyväksyvän sen käyttöehdot. Ylläpitäjä vastaa lisäksi ohjelmistopohjaisten lisenssien osoittamisesta käyttäjille. Uudet lisenssit tulevat oletuksena saataville vain hänelle. Hänen kannattaa huolehtia myös siitä, että ohjelmistolisenssejä ei jää tuhottavaksi aiottuihin koneisiin.

Ylläpitäjän eli Adminin henkilökohtaisilla GSID-sivuilla näkyy lista käyttäjistä sekä hallintatoiminnot. Suora linkki yritystilin hallintaan paina tästä.

Sivulla pääsee Hallintaosaan myös osoittamalla oikean yläreunan nimikirjainta, ja esille tulevaa Hallitse tiliä -tekstiä.

Aukeavalla alemman kuvan Yrityksen tiedot -sivulla voi:

- Vaihtaa yrityksen nimeä

- Vaihtaa ylläpitäjän (eli nimen ja sähköpostin) toiseksi tilin jäseneksi

- Nähdä Sopimusvastaavan nimen ja sähköpostin

->Sopimusvastaavan rooli on käytössä vain, jos yritys on hankkinut jotain Graphisoftin verkkokaupasta. Hänen ei tarvitse olla ohjelmiston käyttäjä. Kuitenkin roolin käyttäjän ja yrityksen luottokorttimaksun tai laskutuksen tiedot on tallennettu tilille.

- Kutsua uusia jäseniä joko yksi kerrallaan tai leikepöydältä sijoitetun, puolipistein erotetun nimilistan avulla.

HUOMAA: Kutsuttavalle jäsenelle lähtee henkilökohtainen kutsu, jossa on ohje GSID-tunnuksen luomiseen, mikäli sitä ei vielä ole luotu. Tunnus tulee tehdä yrityssähköpostilla. Sama tunnus ei voi olla jäsen useassa yrityksessä!

- Nähdä jäsenet, heidän liittymisensä tilanne (Invitation accepted/Pending) sekä katkaista yhteys tiliin.

- Jättää yritys eli poistua tililtä.

HUOMAA: Tämä on käytössä myös yksittäiselle jäsenelle hänen sivuillaan.

- Poistaa yritystili (Delete company account)