Mikä on Graphisoft ID?

Graphisoft ID on henkilökohtainen käyttäjätili kaikille GRAPHISOFTin verkkosivustoille ja -palveluihin. Voit luoda sen täällä: graphisoftid.graphisoft.com. Tunnus tehdään myös ohjelmistopohjaisen lisenssin tilauksen yhteydessä, jossa se samalla sidotaan lisenssiin. Kun GRAPHISOFT ID luodaan tilauksen yhteydessä, tulee ensimmäisestä sen rekisteröineestä henkilöstä yrityksen lisenssien ylläpitäjä. Ylläpitäjän tehtävänä on huolehtia lisenssien ja käyttäjien hallinnasta. Ylläpitäjä voi vaihtaa toisen yrityksen käyttäjistä ylläpitäjäksi.

Mihin GRAPHISOFT ID:tä tarvitaan?

Graphisoft ID tarvitaan, jos yrityksessä käytetään ohjelmistopohjaista Archicad-suojausta tai halutaan käyttää muita GRAPHISOFTin palveluita. Ohjelmistopohjaiseen suojaukseen, joka korvaa suojausmoduulin, voi siirtyä maksutta ottamalla yhteyttä Nordic BIM Groupiin. Archicad 22 ja uudemmissa versioissa voi käyttäjä kirjautua ohjelmaan omalla tunnuksellaan, ja saada siten palvelut käyttöönsä automaattisesti.

Lisäksi GSID tarvitaan kirjauduttaessa GRAPHISOFTin palveluihin:

• www.graphisoft.com, GRAPHISOFTin kotisivu
  • bimcomponents.com, GDL-objektien lataussivusto
  • bimx.graphisoft.com, malliensiirtosivusto, jonka kautta ylläpitoasiakas voi jakaa BIMx-malleja yhteistyökumppaneille käyttäen yrityksen ylläpitosopimukseen sisältyvää 10 Gt:n tallennustilaa.
  • myarchicad.com, sivusto, jolta opiskelijat ja oppilaitokset lataavat ja jossa he vuosittain uusivat lisenssinsä.

Graphisoft ID tarvitaan rekisteröitäessä BIMcloud Basic-ohjelmisto Archicadin Tiimityö-ominaisuuden käyttöönotossa. Myös ylläpitosopimuksen kautta ilmaiseksi saatavan Twinmotion 2020 -version käyttäminen edellyttää yrityksen tiliin kytkettyä GRAPHISOFT ID -tunnusta.

GSID:n luonti ensimmäisellä kerralla

Admin eli lisenssin tilaaja perustaa yrityksen GRAPHISOFT ID -tunnuksen osoitteessa graphisoftid.graphisoft.com/#/register. Admin kehottaa muita käyttäjiä luomaan omat tunnuksensa tai lataa itse lisenssit koneille. Kun lisenssitilaus on tehty ja lisenssi näkyy yrityksen lisenssivarastossa, linkittää admin lisenssin yritykseen autentikointiavaimellaan. Admin kiinnittää lisenssin loppukäyttäjälle, joka voi ladata sen koneelleen. Lisenssiavain säilyy koneella, kunnes se ladataan (yrityksen lisenssivaraston) pilven kautta jollekin toiselle käyttäjälle. Kun admin tilaa uusia lisenssejä, ne toimitetaan suoraan lisenssivarastoon eli ne täytyy vain kiinnittää käyttäjille tai ladata koneille.

Käyttäjien kutsuminen

1. Admin (eli yleensä yrityksen GRAPHISOFT ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän henkilökohtainenPersonal-näkymä.
  2. Valitaan ylä oikealta putkahtavasta valikosta (kolme päälekkäistä viivaa painikkeesta)Graphisoft ID Company.mceclip0.png
  3. Kirjoitetaan (alla)Invite new memberskohtaan yrityksen työntekijän sähköpostiosoite, joka on sidottu työntekijän itse ennalta luomaan henkilökohtaiseen GRAPHISOFT ID -tunnukseen, ja painetaan Send Invitation.
  4. (Käyttäjä hyväksyy sähköpostiinsa tulleen kutsun, jonka jälkeen hänen nimensä tulee näkyviin Company Memberskohtaan). mceclip1.png

Ylläpitäjän vaihtaminen

1. Admin (eli yleensä yrityksen GRAPHISOFT ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Company information –kohdassa näkyvät yrityksen tilille kutsutut jäsenet.
  3. Valitaan listasta nykyinen ja vaihdetaan tilalle toinen jäsen uudeksi ylläpitäjäksi osoittamalla Change administrator.

Käyttäjien poistaminen

1. Valitaan Company Information, jossa työntekijät näkyvät.
  2. Poistetaan työntekijä yrityksestä osoittamalla Disconnect.
  3.  Jäsen voi myös itse poistua organisaatiosta, oman GSID tilinsä kautta, osoittamalla Leave company. HUOMAA! Yksi sähköpostiosoite (GSID) voi olla jäsenenä ainoastaan yhden yrityksen tilillä.