Tietoa tulevasta BIMcloud On-premise päivityksestä

BIMcloud 2024.1 tulee jakeluun huhtikuun alkupuolella. Tämä päivitys tuo parannuksia sekä suorituskykyyn että turvallisuusstandardeihin.

Jatkossa pääsy täyden BIMcloudin BIMx-web-käyttöliittymään edellyttää suojattua internet-yhteyttä (HTTPS). HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) on internetin protokolla, jota käytetään turvalliseen datan siirtoon verkkosivustojen ja käyttäjän välillä.

Selaimen ja BIMcloud-palvelimen välille tarvitaan suojattu HTTPS-internet-yhteys, jotta uuden sukupolven BIMx päivitys on mahdollista.
Jos asiakkaan BIMcloudin internet-yhteys toimii vielä vanhalla tavalla, jota kutsutaan HTTP:ksi, se pitäisi päivittää uudempaan turvallisempaan tapaan. Muutos on asiakkaan omalla vastuulla.

Seuraavan sukupolven BIMx toimii ongelmitta, jos selain kytkeytyy HTTPS-yhteydellä tiedostopalvelimeksi määriteltyyn BIMcloud-palvelimeen. Mikäli käyttäjillä on vaikeuksia HTTPS-yhteyden muodostamisessa, suosittelemme käyttämään joko BIMx:n työpöytä- tai mobiiliversiota.
Käyttäjien tulee päivittää täyden version hallinta- (Manager) ja palvelin (Server) osat. Molempien osien päivitys varmistaa, että BIMx toimii jatkossakin.

Päivityksen muutokset eivät vaikuta BIMcloud Software as a Service (SaaS) käyttöön.