Datasmith-yhteensopivuuslaajennuksen käyttö

Datasmith-yhteensopivuuslaajennus mahdollistaa mallin siirtämisen ja linkittämisen mallinnusohjelmasta Twinmotioniin tai Unreal Engineen tehokkaasti ja helposti. Pääset lataamaan Datasmith-laajennuksen eri mallinnusalustoille täältä.

Mallin linkitys mallinnusohjelmasta Twinmotioniin

Datasmith-yhteensopivuuslaajennus mahdollistaa 3D-mallin ja siinä käytettyjen pintatekstuurien linkittämisen eri mallinnusohjelmistoista ilman erillisen tiedoston tallentamista. Täten mallin voi päivittää napin painalluksella suoraan mallinnusohjelmistossa.

Kun Datasmith-yheensopivuuslaajennus on asennettu haluttuun mallinnusohjelmistoon, linkitys tehdään Twinmotionin käyttöliittymässä.

Kun valitset Import direct link -vaihtoehdon, näyttää Your source automaattisesti vaihtoehtona sen mallinnusohjelmiston (ja siinä auki olevan tiedoston nimen), johon yhteensopivuuslaajennus on asennettu. Lisäksi voit Collapse-vaihtoehtojen kautta päättää, säilytetäänkö mallin rakenne vai yhdistetäänkö samaa pintamateriaalia olevat geometrian osat toisiinsa linkityksen yhteydessä. mceclip1__1_.png

Tämän jälkeen voit synkronoida mallin mallinnusohjelmistosi Datasmith-käyttöliittymän sykronointipainikkeella. Geometria päivittyy Twinmotioniin, ja voit samasta painikkeesta päivittää jatkossa mahdolliset muutokset malliin.

Mallin vienti Datasmith-tiedostona Twinmotioniin

Kolmiulotteisen maliin vienti erillisenä tiedostona onnistuu Datasmith-yhteensopivuuslaajennuksella siten, että malli tallennetaan *.udatasmith-tiedostomuotoon. mceclip3.png

Tämä toimenpide tallentaa geometrian Datasmith-tiedostoon sekä mallissa käytetyt pintamateriaalitekstuurit omaan kansioon samaan tiedostosijaintiin itse Datasmith-tiedoston kanssa.

Voit tuoda Datasmith-tiedoston Twinmotioniin Import-toiminnolla. mceclip0__1_.png

Valitse Geometry-vaihtoehto ja määritä Datasmith-tiedoston (*.udatasmith) sijainti. Tämän jälkeen voit määrittää mallin tuomiseen liittyvät vaihtoehdot. mceclip5.png