SketchUp Pro 2022 asennus

Lataa ensin käyttöjärjestelmäkohtainen asennuspaketti tämän sivun kautta.

Jos olet käyttänyt vanhempaa versiota SketchUpista, sinun ei ole pakko poistaa edellistä asennusta, jos et halua.

Ennen asentamista, on hyvä tarkistaa laitteistosi ja käyttöjärjestelmäsi yhteensopivuus. Voit tarkistaa täältä täyttääkö tietokoneesi asetetut vaatimukset.

Asennusohjeet Windows-käyttöjärjestelmälle

1. Käynnistä lataamasi asennuspaketti järjestelmänvalvojan oikeuksin. Tässä vaiheessa voi olla tarpeen, että annat SketchUp:ille oikeudet tehdä muutoksia (asentua) tietokoneellesi.
  2. Kun asennusikkuna avautuu, sinulla on mahdollisuus vaihtaa asennuskieltä ja asennuskohdetta tietokoneellasi. Vaikka asennuskohdetta on mahdollista vaihtaa, suositus on pitää asennus C:\ -asemalla.Valitsemalla "Install" asennus käynnistyy ja voit seurata prosessin etenemistä.
  3. Kun näet "SketchUp 2022 is Ready to Go!"-ilmoituksen, asennus on valmis ja voit sulkea asentajan painamalla "Finish"-painiketta.

Näiden toimenpiteiden jälkeen voit halutessasi käynnistää tietokoneesi uudestaan ja aloittaa SketchUp:in käyttämisen.

Asennusohjeet MacOS-käyttöjärjestelmälle

1. Jos sinulla on aikaisempi versio SketchUpista, Layoutista tai StyleBuilderista käynnistä, sulje ne ennen asennuksen aloittamista.
  2. Aloita asentaminen tuplaklikkaamalla lataamaasi asentajan levykuvaketta, joka löytyy suurella todennäköisyydellä lataukset-kansiostasi. Tämä avaa asentajan levykuvakkeen ja asennushakemiston, jonka sisällä näkyy SketchUp-kuvake.
  3. Raahaa SketchUp-kuvake  Ohjelmat- tai uudemmissa MacOS-versioissa Apit-kansioon kopioidaksesi ohjelman tietokoneellesi.
  4. Käynnistääksesi SketchUpin mene Ohjelmat- tai uudemmissa MacOS-versioissa Apit-kansiosta löytyvään SketchUp-kansioon ja tuplaklikkaa sieltä löytyvää SketchUp-kuvaketta.
  5. Ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä saatat saada turvallisuusilmoituksen ohjelmaa käynnistäessäsi. Hyväksyttyäsi ohjelman käynnistymisen, ohjelma käynnistyy.
  6. Tämän jälkeen voit sulkea asennushakemiston ja raahata asentajan levykuvakkeen roskikseen. Halutessasi voit käynnistää tietokoneesi uudelleen asennuksen lopuksi.

Lisenssin aktivoiminen

Vuositilaus

Vuositilauksen hankkimisen jälkeen sinulle lähetetään linkki, jonka kautta pääset luomaan itsellesi TrimbleID:n. Käyttöoikeutesi SketchUp Pro -ohjelmaan linkittyy TrimbleID:llesi ja pääset tarkastelemaan vuositilauksesi tilaa TrimbleID-tilisi "Plans"-osion kautta. Samasta paikasta pääset myös lataamaan asennuspaketin ja deaktivoimaan tarvittaessa lisenssisi tietokoneilta esimerkiksi silloin, kun haluat siirtää lisenssisi tietokoneelta toiselle.

Voit aktivoida lisenssisi kirjautumalla TrimbleID-tunnuksillasi sisään SketchUp Pro:n aloitusikkunasta, "Sign In"-painikkeen kautta, kun käynnistät ohjelman.

Lue lisää tilauspohjaisen käyttöoikeuden aktivoinnista.

Pysyvä lisenssi

Pysyvät lisenssit ovat nimeltään Classic-lisenssejä ja muodostuvat "Serial"- ja "Authorization Code"-parista. Classic-lisenssi on aina tiettyyn SketchUp Pro -versioon sidottu eli käytännössä erilainen jokaisessa SketchUp Pro -versiossa.

Voit aktivoida Classic-lisenssisi klikkaamalla ohjelmaa käynnistäessäsi "Add Classic-license"-tekstiä ohjelman aloitusikkunassa. Pääset tämän jälkeen lisäämään "Serial"- ja "Authorization Code" numero-/kirjainyhdistelmät, kun painat "Add License"-painiketta. Nämä tiedot kannattaa syöttää niille varattuihin kenttiin kopioi-/liitä-toiminnoilla mahdollisten kirjoitusvirheiden välttämiseksi.