Archicad-latauslinkit ja -kieliversiot

MicrosoftTeams-image (2).png

Archicad 27-FIN

Archicad 26-FIN

AC_25.png   Archicad 25-FIN
mceclip0.png   Archicad 24-FIN
  ac23-box-render2-800.png   Archicad 23-FIN
ac22.png   Archicad 22-FIN
mceclip6.png   Archicad 21-FIN
mceclip5.png   Archicad 20-FIN
mceclip4.png   Archicad 19-FIN
  mceclip3.png   Archicad 18-FIN
SE2019_3D_600px.jpg   STAR(T) Edition 2022 FIN

STAR(T) Edition 2021 FIN

SE2019_3D_600px.jpg   STAR(T) Edition 2020 FIN
  SE2019_3D_600px.jpg   STAR(T) Edition 2019 FIN
  SE2019_3D_600px.jpg   STAR(T) Edition 2018 FIN
  SE2019_3D_600px.jpg   STAR(T) Edition 2017 FIN
  SE2019_3D_600px.jpg   STAR(T) Edition 2016 FIN

Meiltä ostetulla Archicad-lisenssillä voi käyttää myös englanninkielistä INT-versiota.

INT-version saa ladattua muuttamalla selaimessa osoitteen kielitunnuksen:

FIN-versio: https://graphisoft.com/downloads/archicad/install/AC27/FIN

INT-versio: https://graphisoft.com/downloads/archicad/install/AC27/INT

Graphisoftin pääsivuilta voi ladata suoraan eri kieliversiot ja myös vanhempia versioita https://graphisoft.com/resources-and-support/downloads

Samoin vanhemmista versiosta (Archicad 18:sta alkaen) on saatavilla INT-vaihtoehto – kuin myös STAR(T) Edition -versioista 2016–2021.

Samalle koneelle voi asentaa useita kieliversioita, kuten INT ja FIN. Toisena asennettava Archicad ei asennu oletuksena, koska version mukainen asennuskansio on jo olemassa (Ohjelmat > Graphisoft > Archicad xx). Lisää ensimmäiseksi asennetun Archicadin kansionimeen kielitunnus (esimerkiksi Archicad 24 FIN). Sen jälkeen voit asentaa toisen kieliversion.

Jos olet hankkinut Graphisoftin kaupasta kuukausittain tai vuosittain uusittavan lisenssin niin sen lisenssi tukee valitua kieliversiota.

Eri versioilla työskentelystä

Tärkeä aloituspohja

Oman aloituspohjan (TPL) osalta suosittelemme päivittämään omat asetukset Archicad-asennuksen mukana avattuun ARCHICAD xx Aloitus.tpl -projektiin. Nimeä ja tallenna se toimiston omaksi TPL-aloituspohjaksi. Tiedosto on Graphisoftin testaama, joten sitä käyttämällä voit varmistaa, että myös kaikki uudet ominaisuudet toimivat omassa aloituspohjassanne.

Aloituspohjalla ja työympäristön asetuksilla on valtava vaikutus työn sujuvuuteen. Lue lisää aloituspohjaan liittyvistä asioista:

https://helpcenter.graphisoft.com/category/file-and-project-management/projectsetupsetup/

Opiskelijaversio

Archicadin opiskelijaversiota ja kaupallista täyttä versiota voi käyttää samalla koneella. Kehotamme varovaisuuteen, jotta täysversion projektit eivät vahingossa tallennu opiskelijaversioksi. Opiskelijaversion projektia ei voi muuttaa täydeksi versioksi, eli opiskelijaleimat eivät poistu. Opiskelijaversion lisenssi on aina tiettyyn kieliersioon kytketty, eli vuoden opikelijalisenssillä voi käyttää joko FIN tai INT-versiota. Myarchicad.com-sivustolle kirjautumalla voi valita FIN- tai INT-lisenssin.

Linkistä löytyy ohje miten Archicadin käynnistys-painike voidaan muuttaa niin, että siitä avautuu täyden version projekti silloin kun on kaupallinen lisenssi käytössä. Samasta Archicad-asennuksesta voi avata opiskelija- ja/tai kaupallisen version.

https://community.graphisoft.com/t5/Setup-License-articles/Run-ARCHICAD-Educational-along-with-Commercial-version/ta-p/303929

Huom!

Jos Archicad kaatuu, niin sen yhteydesssä syntyvä automaattinen varmuustallennus pyrkii aina avautumaan opiskelijaversiona silloin, kun koneella on voimassa oleva opiskelijalisenssi. Näin tapahtuu, koska koneella oleva opiskelijaversion lisenssityyppi on vahvempi ja se tavallaan yliajaa täyden version. Automaattisen varmuuskopion voi avata vain kerran, ja jos sen sivuuttaa, menettää mahdollisuuden sen avaamiseen. Jos halutaan avata varmuuskopio täydellä lisenssillä, on koneella oleva opiskelijalisenssin tiedosto "education.lic" haettava Archicadin tiedostoista ja poistettava koneelta. Vasta sen jälkeen varmuuskopio avautuu täydessä versiossa. Kun tuo "education.lic"  tiedoston takaisin, niin Archicad avautuu opiskelijaversiona.

Suositeltavaa onkin tallentaa projekti usein ja viedä usein muutokset tiimissä, niin menetykset eivät ole niin suuria mahdollisen ongelman sattuessa.