Uuden BIMcloud BIMx-verkkoversion parannukset

BIMx-verkkoselain on päivitetty seuraavan sukupolven versioon, täysin uuteen appiin, 24. huhtikuuta julkaistavassa BIMcloud 2024.1 on-premise -versiossa. Se tarjoaa merkittävästi paremman suorituskyvyn lisäksi lukuisia uusia ominaisuuksia:

• Mallien nopeampi latautuminen
  • Parempi 3D-suorituskyky pehmeämpään navigointiin
  • Parannettu navigointijärjestelmä
  • Mittausominaisuus sekä 3D-mallissa, että 2D-plansseilla
  • Useampia tapoja varjostuksien esittämiseen
  • Päivämäärän, kellonajan ja sijainnin käyttö varjojen luomiseen ja dynaaminen taivaslaatikko
  • Parempi 3D-esitys säädetyn ympäristön okkluusion ja värien avulla
  • Interaktiivinen elementtien valinta ja elementtien selitteet
  • Mahdollisuus tallentaa 2D- & 3D-suosikkinäkymiä
  • BIMx-esityksien näyttämisen tuki

Lisätietoja ominaisuuksista BIMx-verkkoversion käsikirjasta (englanniksi).

Tärkeitä yksityiskohtia:

• BIMcloudin turvallisuuden parantamiseksi, toimii BIMx-verkkoselain vain, jos siihen yhdistetään selaimessa HTTPS-yhteydellä. BIMcloud SaaS käyttää oletuksena aina turvallista HTTPS-yhteyttä. Mikäli BIMcloud on-premiseen liitytään kuitenkin HTTP-yhteydellä, ei BIMx-verkkoselain lataudu käyttöön BIMcloudiin. Ainut poikkeus tähän on, jos selain käynnistetään palvelintietokoneella ja URL-osoitteeseen sisältyy paikallinen localhost (http://localhost:<port>)
  • Mikäli suojattua HTTPS-yhteyttä asiakasyrityksen palvelimelle ei voida ratkaista, ovat käytössä BIMx-työpöytä ja -mobiilisovellusversiot.
  • Huomaa: BIMx:n sujuva käyttö edellyttää BIMcloudiin sekä BIMcloud Hallinnan (Manager)- että Palvelin (Server) -komponenttien päivityksen.