Kuinka liikkua 3D-mallissa, etäyhteyttä käytettäessä

Käännös GRAPHISOFTn tukihenkilön Mate Marozsanin 12.5, 2020  julkaisemasta HelpCenter artikkelista.

Huomaa:
Tämä ominaisuus on käytössä Archicad 23 päivityksessä 5003 ja uudemmissa. Tätä kirjoitettaessa päivitys ei ole vielä jakelussa Suomessa.

Archicadiin on tehty uusi 3D-liikkumistapa nimeltään Joystick tekemään mallissa liikkuminen etä(työpöytä)yhteyttä käytettäessä mahdolliseksi sekä helppokäyttöiseksi.

Perspektiivi näkymissä voi liikkua valitsemalla Näkymä-Liikkuminen 3D-mallissa, valitsemalla se 3D-työkalupalkista, tai 3D-ikkunan alareunan pikavalinnoista (kävelijä).

Nyt käytössä on kaksi vaihtoehtoa (joko F: (Fly) Lennä tai J: Joystick) liikkumistilan ollessa päällä.

Huomaa että ominaisuus toimii eri tavalla käyttöjärjestelmästä riippuen:

Windows

macOS
Osoita "F: Fly” nappia valitaksesi Lento tila
Osoita "J: Joystick"valitaksesi Joystick tila
Paina "F" nappia valitaksesi Lento tila
Paina "J" nappia valitaksesi Joystick tila
Paina "F" näppäintä valitaksesi Lento tila
Paina ”J" näppäintä valitaksesi Joystick tila

Liikkuaksesi etäkoneella, käytä hiirtä näytön oikealla puolella olevan joystickin liikuttamiseen ja nuolinäppäimiä liikkumiseen.

Tämä ominaisuus on osa käyttöliittymän parannuksista, jotka mahdollistavat luotettavasti toimivan mallissa liikkumisen etätyöpöytäsovelluksia käytettäessä.

Huomaa:
Paikallisilla työasemilla vain Lennä-tila on käytössä. Etäyhteyksillä käytössä on Joystick.

Esimerkkejä etätyöpöytäsovelluksista:
  • Microsoft Remote Desktop
  • Remote Desktop Connection (RDP)
  • TeamViewer
  • Chrome Remote Desktop
  • VNC

Kun Joystick-tila on päällä, mallin muokkaaminen tai muiden käskyjen käyttö ei ole mahdollista.

Liike-tilasta poistutaan joko painamalla Esc tai osoittamalla hiiren vasemmalla näppäimellä.