Mitä tehdä, jos ohjelmistopohjainen Archicad lisenssi kadonnut tai tuhoutunut?

Ohjelmistopohjainen lisenssi on tiedosto. Kun tälläinen lisenssitiedosto on ladattu koneeseen ja kone mennyt rikki, varastettu tai koneen käyttöjärjestelmä on uudelleenasennettu, on se kadonnut tai tuhoutunut (Lost , Stolen or Destroyed).

Silloin lisenssi ei ole enää käytettävissä, eli Archicad ei käynnisty koneella.

Esimerkiksi tietokoneen käyttöjärjestelmän tai virusturvaohjelmiston päivitys tai CodeMeter-suojausohjelman ajurin poisto ja uudelleen asennus voi myös tuhota lisenssin.

Lisenssitiedosto tulee päivitys- ja asennus ohjeiden mukaan palauttaa lisenssivarastoon ennen järjestelmäpäivityksiä!

Varmista ensin kirjautumalla Ylläpitäjä tunnuksin, Yritystilin Lisenssi varastossa https://graphisoftid.graphisoft.com että on lisenssi on ladattuna kyseiselle koneelle.

Mikäli ei näy Lisenssinhallinta eli License Manager Tool (LMT) avulla tai lisenssin lataaminen varastoon ei onnistu, on lisenssi tiedosto todennäköisesti rikkoutunut.

(kuvassa lisenssivarasto näyttää, että "AWAKUMOVIT-W10" nimisellä koneella on tester tester käyttäjän lataama lisenssi).

Varmista myös että lisenssi on käytettävissä käyttäjän GSID tunnuksella (kuvassa oleva "Admin only" valinta kertoo, että vain Admin tunnuksen omaava käyttäjä voisi ladata lisenssin koneelle tai koneelta lisenssivarastoon).

Varmista että lisenssienhallinta-ohjelma toimii eli poista LMT-ohjelma ja asenna se uudestaan.

Kun on todettu että lisenssi ei toimi myös CodeMeter ohjelman poisto ja uudelleen asennus voi oikaista tilanteen.

Jos ongelma jatkuu täytä liitteenä oleva dokumentti. Niin voimme pyytää uutta lisenssiä tuhoutuneen tilalle. Alla kuvassa selitetty useimmin dokumentin täytöstä kysytyt kohdat.

Lähetä dokumentti tuki.fi@nordicbim.com voit myös soittaa asiasta 020 741 9713, lisenssi ongelmat käsitellään kiireellisenä.

Pyydämme dokumentilla Graphisoftilta uuden lisenssin tuhoutuneen tilalle. Korvaava lisenssi lisätään asiakkaan yritystilin lisenssi varastoon. Uusi lisenssi tulee aina vain ylläpitäjän saataville eli "Admin only" valinnalla.

Tarvittaessa lisenssi pitää muuttaa lisenssi varastossa kaikille käyttäjille tai tietylle käyttäjälle saatavaksi, jos tilillä on useampia käyttäjiä.

Mistä saan apua tilauspohjaisen (Subscription) Archicadin toimintaan?

Jos käytössä on kuukauden tai vuoden Archicad-tilaus (Subscription) joka on ostettu Graphisoftin verkkokaupasta tulee ongelma tulee raportoida suoraan Graphisoftin myynti tukeen osoitteeseen purchasesupport@graphisoft.com tai tekniseen tukeen osoitteeseen productsupport@graphisoft.com