Kuinka voin selvittää kuka on yrityksen Archicad pääkäyttäjä eli Graphisoft (ID) asiakas-tilin ylläpitäjä?

(yleensä se joka yrityksessä on ensimmäisenä ottanut ohjelman tai Archicadin ohjelmistopohjaisen suojauksen käyttöön.)

Yrityksen tilin jäsen näkee omilla GraphisoftID sivuillaan kuka on yrityksen ylläpitäjä. Pelkkä henkilökohtaisen Graphisoft ID:n tekeminen ei liitä sitä mihinkään yritykseen.

Voinko liittyä olemassaolevan yrityksen tilille itse?

Kyllä, tarvitset siihen joko yritykseen/ylläpitäjälle lisenssihankinnan yhteydessä lähetetyn (Luottamuksellisen!) autentikointiavaimen tai yrityksen pääkäyttäjän hyväksynnän.

Jos käytössäsi on Archicad (vanhempi kuin 26 versio) ja vaikka siihen on kirjauduttu itse tekemälläsi GSID-tunnuksella, ei lisenssiä ole välttämättä yhdistetty yritystiliin. Voit tarkistaa tämän ja pyytää samalla jäseneksi liittämistä, Archicadin Ohje-valikon kohdasta lisenssitiedot:

(Kuvan nuolen osoittama kolme pistettä nappi on harmaa, koska lisenssi on jo yhdistetty tiliin)

->Jos tili on perustettu eli yrityksen ja ylläpitäjän tiedot olemassa, mutta yhdistäminen tekemättä, voit lähettää napin avulla ylläpitäjälle liittymispyyntö sähköpostin. Tässä kohtaa näkyy nykyisen Pääkäyttäjän eli ylläpitäjän tiedot.

Kun ylläpitäjä on hyväksynyt liittymispyynnön on jäsenyys olemassa.

->Jos yritystiliä ei ole perustettu, pyytää sivu autentikointiavaimen ja sen jälkeen määrittämään yritystiedot. Kirjautunut sähköposti eli käyttäjän GSID on tästä eteenpäin tilin ylläpitäjä- eli admin. Ylläpitäjä voi vaihtaa tilalleen jonkun toisen tilin jäsenen. Ylläpitäjiä voi olla vain yksi. Lisäksi kaikkien Graphisoft ID-tunnusten on oltava henkilökohtaisia.

Pääkäyttäjän vastuulla on ylläpitää työntekijä / Archicad-käyttäjien listaa, eli lähettää kutsut uusille ja poistaa mahdollisesti pois lähteneet jäsenet yrityksen GraphisoftID sivuilla. Sivuilla hän näkee (ja voi osoittaa käyttäjille) yrityksen lisenssit, niiden sijainti, päivitys, versio, ja muut tärkeät tiedot. Vain yrityksen tilille linkitetyt jäsenet voivat hyödyntää yrityksen ylläpitosopimuksen etuja.