Verkkolisenssin ominaisuuksista ja käyttöönotosta

Verkkolisenssin ominaisuuksista ja käyttöönotosta löytyy ohjeita GRAPHISOFTin Help Centeristä: https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/86020/

Yleensä verkkolisenssi laitetaan jakoon koneelta, joka on koko ajan käynnissä ja saatavilla eli erilliselle palvelinkoneelle. Verkkolisenssi voi olla muodoltaan joko USB-suojausmoduli tai ohjelmistopohjainen.

Lisenssin voi laittaa (kytkeä suojausmodulin tai ladata ohjelmistopohjaisen) myös työasemakoneelle, ja se toimii siinä oletuksena kuten yksittäinen lisenssi (eli vaikka se sisältäisi 5 kappaletta, on niistä käytössä yksi). Lisenssin jako eli "kelluminen" verkossa pitää siis erikseen asettaa päälle WebAdmin-asetuksissa, ja sen jälkeen kyseinen kone jakaa lisenssiä toimiston lähiverkossa. Näin muutkin käyttäjät voivat avata Archicadin, ja kun he sulkevat sen, vapautuu lisenssi automaattisesti.

HUOMAA: Jos ohjelmistopohjaista lisenssiä halutaan jakaa verkkolisenssinä virtuaalikoneelta, täytyy yrityksen hakea siihen lupa Graphisoftilta. Tarvittavan ja Graphisoftille lähetettävän "Software virtualization request" lomakkeen voi pyytää myynnistämme.

CodeMeterin ja WebAdminin asetuksista löytyy tietoa alla olevista linkeistä:
https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/25725/
https://helpcenter.graphisoft.com/knowledgebase/25726/

Kun koneelle on asennettu Archicad xx (tai erikseen pelkkä Graphisoft Licence Manager Tool (LMT) joka sisältää CodeMeter-ohjelman), CodeMeter-ajurin asennuspaketti löytyy linkistä:https://www.graphisoft.com/downloads/protection_key.html. Kun CodeMeter-ohjelma on asennettu ja se on käynnissä niin selaimeen voi avata sen asetukset (WebAdmin asetukset).http://localhost:22352/configuration/server_access.html

(WebAdmin löytyy myös CodeMeter Control Center -ohjelman ikkunasta oikeasta alanurkasta löytyy "WebAdmin" painike. )

WebAdmin asetuksella lisenssi laitetaan jakoon kun lisenssi on koneessa. Kuvan asetuksen jälkeen pitää kone tai CodeMeter-ohjelma  käynnistää uudestaan, ja vasta sen jälkeen asetus on voimassa.