Tietoturvapäivityksestä Archicad 22-25 Windows-versioille sekä Lisenssienhallinta (LMT) työkaluun.

Graphisoft käyttää TLS 1.0 -internet tietoturvaprotokollaa kaikissa versioissa ennen Archicad 25 Update 3:ta ja LMT eli Lisenssienhallinta työkalussa. Kuitenkin Microsoft poistaa pian käytöstä TLS 1.0:n ja 1.1:n; voit lukea lisää tästä muutoksesta täältä.

Tämä tarkoittaa, että päivitämme pian TLS 1.2:een varmistaaksemme ohjelmistomme jatkuvan turvallisuuden ja toimivuuden. Vaikka Microsoft ei ole vielä ilmoittanut vanhojen protokollien poistamisen tarkkaa päivämäärää, arvioimme käyttäjillä olevan yksi tai kaksi kuukautta aikaa asentaa päivitys sen julkaisun jälkeen ilman ongelmia.

Tämä muutos vaikuttaa vain Windows-käyttäjiimme, joten macOS-käyttäjien ei tarvitse tehdä mitään.

Tietoturvapäivitys on yksi maailmanlaajuisesti jaeltava päivitys kaikille Archicad 22 - Archicad 25 Update 3 -versioille ja paikallisille kieliversioille sekä Lisenssienhallinta työkaluun. Tämä tarkoittaa, että jos käyttäjällä on useita edellä mainittuja Archicad-versioita tietokoneellaan, heidän tarvitsee suorittaa päivitys vain kerran.

Päivitys on ladattavissa täältä. Se löytyy myös sivujen Päivitykset-osasta.

Archicad Ohje-valikon ”Tarkista päivitykset” toiminto ilmoittaa myös päivityksestä Archicad 22 - Archicad 25 Update 3 -käyttäjille, jos ilmoitukset päivityksistä on otettu käyttöön.

Tässä linkki Graphisoft yhteisön päivittyvään englanninkieliseen artikkeliin aiheesta.

Alla luettelo toiminnoista, jotka eivät toimi TLS 1.0:n ja 1.1:n poistamisen jälkeen, jos päivitystä ei ole asennettu.

Toiminto Kuvaus Archicad-versiot joihin asia vaikuttaa
BIM-komponenttiportaali yhteys GSM-objekteja ei voi ladata BIM-Components-portaaliin/portaalista AC16 - AC25 UP3
BIMx-lähetys (upload) BIMx-mallia ei voi lähettää AC17 - AC25 UP3
Asiakaskokemuksen parannusohjelma CEIP (Customer Experience Improvement Program) Käyttödataa ei voi lähettää AC18 - AC25 UP3
Kaatumisraportointi Kaatumisraportteja voi luoda, mutta niitä ei voi lähettää AC18 - AC25 UP3
WIBU-lisenssien hallinta WIBU-ohjelmistolisenssejä ei voi aktivoida tai deaktivoida AC22 - AC25 UP3
GSID kirjautuminen (login) Käyttäjät eivät voi kirjautua Archicadiin AC22 - AC25 UP3

Palaute

Kyselyitä ei voi ladata, tuloksia ei voi lähettää AC24 - AC25 UP3

Online-ohje ei avaudu

Jos online ohje on saatavilla, ohjautuu käyttöliittymässä tehty hiiren oikean osoitus kuitenkin offline-ohjeeseen. Jos offline-ohjetta ei ole ladattu koneelle, verkkosivu ilmoittaa ettei internet yhteyttä ole. Sivulla on linkki offline-ohjeen lataamiseen. AC17 - AC25 UP3

Vaikka Archicad 25 Update 4 ja uudemmat käyttävät jo TLS 1.2:ta, on tärkeää huomata, että Archicad 21 ja sitä vanhemmat versiot eivät päivity, eivätkä yllä mainitut toiminnot toimi niille vanhojen TLS-protokollien poistamisen jälkeen.